Flat Track Roller Derby is een full-contact teamsport op rolschaatsen die wordt gespeeld op een vlakke, ovale baan. De huidige versie van de sport ontstond in 2001 in de VS. Inmiddels zijn er wereldwijd meer dan 2000 Flat Track Roller Derby leagues, verspreid over 53 landen. 

Onder de naam ‘Rotterdam Death Row Honeys’ bracht een groep van acht vrouwen de sport in 2010 naar Rotterdam. Wat begon als trainingen op een parkeerplaats, is uitgegroeid tot één van de grootste roller derby leagues in Nederland. 

Met groei kwam verandering. In 2014 kreeg de league de naam Rotterdam Roller Derby, bestaande uit twee vrouwenteams, een mannenteam en een stevige crew officials. Rotterdam Death Row Honeys werd de naam van het A-team.

Roller derby kent een ‘doe-het-zelf’ mentaliteit die goed past bij de Rotterdamse. De sport wordt volledig gerund door haar leden en vrijwilligers. Dit maakt de league door en voor iedereen.

Iedereen die roller derby een warm hart toedraagt, is welkom. We staan open voor zowel atletische als recreatieve spelers. Ook steunen we de ontwikkeling van officials, zoals scheidsrechters, die de sport mogelijk maken. Onze visie is open te staan voor alle ervaringen en behoeften van onze leden, van alle achtergronden. 

Bovenal geloven we dat het belangrijk is om samen lol te hebben terwijl we werken naar onze doelen. Dit vertaalt zich naar het officiële motto: ‘Sterker door Strijd’, én ons onofficiële: ‘Sterker door Snacks’.